Συλλογή των σπουδαιότερων εγκυκλίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά των οικείων Νόμων, Βασιλικών Διαταγμάτων, Υπουργικών Ἐγγράφων, Οδηγιών κτλ.

Παλαίτυπη βιβλιοδετημένη έκδοση του τυπογραφείου Αγγέλου Καναριώτη. Πρόκειται για συλλογή των σπουδαιότερων εγκυκλίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Συλλογή διαιρείται σε τρία μέρη: Το Πρώτο μέρος περιλαμβάνει εγκυκλίους με τις οποίες ανακοινώνονται στις εκκλησιαστικές αρχές οι σημαντικοί περί των εκκλησιαστικών θεμάτων Νόμοι και Βασιλικά Διατάγματα, πλην των περί Μοναχών και Μοναστηριών. Το Δεύτερο Μέρος περιλαμβάνει από το 1833 μέχρι το 1877 εγκυκλίους περί διαφόρων εκκλησιαστικών ζητημάτων οι οποίες συνοδεύονται με Βασιλικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις. Το Τρίτο μέρος περιλαμβάνει εγκυκλίους από το 1833 οι οποίες αναφέρονται στην εσωτερική διοίκηση και την οικονομική διαχείρηση των Μοναστηριών, καθώς και στα καθήκοντα των Μοναχών. Η Συλλογή εκδόθηκε με εντολή της Ιεράς Συνόδου και επιμελήθηκε από τον Α' Γραμματέα (Αρχιμανδρίτη) Δαμασκηνό Χριστόπουλο. Στην πρώτη σελίδα του βιβλίου υπάρχει χειρόγραφο κτητορικό σημείωμα του καθηγητή Σπυρίδωνα Κοντογιάννη με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου του 2010. Το βιβλίο είναι βιβλιοδετημένο με σκληρό κάλυμμα καθώς φέρει στη ράχη του ανάγλυφο τον τίτλο του έργου με ελληνικούς τυπογραφικούς χαρακτήρες.

Κωδ. Αναγνώρισης:GR IAEEA108S1Y1B58T1

Τίτλος:Συλλογή των σπουδαιότερων εγκυκλίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά των οικείων Νόμων, Βασιλικών Διαταγμάτων, Υπουργικών Ἐγγράφων, Οδηγιών κτλ.

Χρονολογία:1877

Επίπεδο περιγραφής:Βιβλίο-Τεκμήριο

Όνομα Παραγωγού:Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Παρουσίαση Περιεχομένου:Παλαίτυπη βιβλιοδετημένη έκδοση του τυπογραφείου Αγγέλου Καναριώτη. Πρόκειται για συλλογή των σπουδαιότερων εγκυκλίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Συλλογή διαιρείται σε τρία μέρη: Το Πρώτο μέρος περιλαμβάνει εγκυκλίους με τις οποίες ανακοινώνονται στις εκκλησιαστικές αρχές οι σημαντικοί περί των εκκλησιαστικών θεμάτων Νόμοι και Βασιλικά Διατάγματα, πλην των περί Μοναχών και Μοναστηριών. Το Δεύτερο Μέρος περιλαμβάνει από το 1833 μέχρι το 1877 εγκυκλίους περί διαφόρων εκκλησιαστικών ζητημάτων οι οποίες συνοδεύονται με Βασιλικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις. Το Τρίτο μέρος περιλαμβάνει εγκυκλίους από το 1833 οι οποίες αναφέρονται στην εσωτερική διοίκηση και την οικονομική διαχείρηση των Μοναστηριών, καθώς και στα καθήκοντα των Μοναχών. Η Συλλογή εκδόθηκε με εντολή της Ιεράς Συνόδου και επιμελήθηκε από τον Α' Γραμματέα (Αρχιμανδρίτη) Δαμασκηνό Χριστόπουλο. Στην πρώτη σελίδα του βιβλίου υπάρχει χειρόγραφο κτητορικό σημείωμα του καθηγητή Σπυρίδωνα Κοντογιάννη με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου του 2010. Το βιβλίο είναι βιβλιοδετημένο με σκληρό κάλυμμα καθώς φέρει στη ράχη του ανάγλυφο τον τίτλο του έργου με ελληνικούς τυπογραφικούς χαρακτήρες.